La periodista i escriptora Margarita Rivière Martí (Barcelona, 1944 – 2015) ja disposa d’una plaça amb el seu nom al Districte de Les Corts, a Barcelona, a l’antiga plaça de les Cristalleries Planell.

La descoberta de la placa amb la nova nomenclatura de la plaça va tenir lloc el passat divendres 9 de juliol amb un acte en què es va homenatjar la periodista. L’acte va comptar amb la participació del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; el regidor de Les Corts, Joan Ramon Riera; el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i els fills de Margarita Rivière, Clara i Hugo de Cominges.

La petició la van presentar a la ponència del nomenclàtor dels carrers de Barcelona la van presentar el Col·legi de Periodistes, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la família de Rivière.

Margarita Rivière, que va escriure una trentena de llibres, va ser una de les poques dones que hi havia a les redaccions abans de la Transició, i de les primeres en ocupar càrrecs directius als mitjans.

La periodista va ser redactora en cap de Dosier Mundo de 1971 a 1974; cap de la secció de cultura a Diario de Barcelona fins al 1978; el mateix càrrec que va tenir a El Periódico fins al 1988 (va formar part del seu equip fundacional i va dirigir el suplement Dominical), i directora de l’agència Efe a Catalunya fins al 1992, on va posar en marxa el servei de notícies en català.

Posteriorment es va dedicar a les entrevistes i les columnes per a El País, La Vanguardia i El Periódico, entre altres col·laboracions. Rivière també va col·laborar en ràdio i televisió, i va impulsar la revista de llibres Qué Leer.