L’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha escollit la periodista María Casado com a nova presidenta, que d’aquesta manera es converteix en la primera dona que presidirà la institució en els seus 21 anys d’història. Casado, que formava part de la junta sortint, substitueix en el càrrec Manuel Campo Vidal, qui ha estat president durant 12 anys.

En les eleccions celebrades dimarts, la candidatura de Maria Casado es va imposar a les de José Manuel Diego Carcedo i José Carbajo. La participació va ser del 45,46% del cens.

“Ens toca impulsar una nova etapa de l’Acadèmia”, va assenyalar la periodista de TVE, que es va mostrar “molt agraïda i esperançada” al conèixer els resultats. Casado s’ha compromès a liderar aquesta etapa “amb i per a tots els acadèmics, i fer entre tots una institució símbol de la televisió que es fa en les nostres llengües”.

La nova junta directiva de l’Acadèmia de TV per als propers quatre anys la completen Fernando Navarrete, Beatriz Maesso, Pepe Quílez, María José Peláez, Rafael Galán, Joana Carrión, Pedro Olloqui, Juan Ramón Gonzalo, Valentín Carrera, Macarena Rey, Jesús Lozano, Pilar Socorro, Jacinto García Alonso, Pepa Sánchez Biezma, Tacho de la Calle, Pilar Vergara, Carlos Castel, Alexa Portillo, Paco Moreno, Rosa Díez Urrestarazu, Jota Abril, Tomàs Molina i José David Suero.