El 26 de setembre del 2008, la revista Época va publicar en portada que, la infanta Elena, en la demanda de divorci de Jaime de Marichalar, havia al·legat que el seu marit consumia cocaïna de forma “ocasional”. Marichalar va denunciar la revista d’Intereconomía; l’aleshores director de la publicació, Carlos Dávila, i la periodista que signava la informació, Eugenia Viñes, i va demanar una indemnització d’un milió d’euros i dos anys de presó per als periodistes per “injúries greus amb publicitat”.

Després de diversos aplaçaments del judici, aquest es va celebrar el passat 22 de juny, i el Jutjat Penal número 13 de Madrid ha absolt els acusats. La sentència considera que no hi va haver “injúries ni ànims d’injuriar”, perquè la intenció de l’article “va ser informativa sobre un assumpte de rellevància nacional, com era la possibilitat del divorci i les dures negociacions portades a terme pels Ducs de Lugo”.

A banda, la jutgessa Carmen Viñaras Giménez critica “l’hermetisme” de la Casa Reial en el cas, assegurant que no va ajudar a “clarificar la situació”.

Marichalar recorrerà

L’advocada de Jaime de Marichalar, Cristina Peña, s’ha mostrat disconforme amb la sentència i els arguments utilitzat per la magistrada, i ha assegurat que recorrerà fins a les últimes instàncies.

Per la seva part, grup Intereconomía ha celebrat la resolució assegurant que la llibertat d’expressió ha acabat “triomfant”, i remarcant que la “credibilitat” de Dávila, Viñaras i de la mateixa revista “resulta provada i reafirmada”.