Aquest dimarts, Màrius Carol va començar a exercir com a nou director de La Vanguardia en substitució de José Antich, tal com ja havíem informat. I ho fa amb el recolzament de la plantilla, que, per primera vegada en els gairebé 133 anys d’història del diari, aquest dilluns va poder expressar la seva opinió sobre un nomenament en un “referèndum consultiu”, tal com recullen els Estatuts de Redacció d’octubre del 2001.

Així, amb 171 vots emesos (el 89% del cens), 146 van donar el vistiplau al nomenament de Carol (85,38%), cinc hi van votar en contra (2,92%), i 20 en blanc (11,69%).  “El resultat m’aclapara una mica, però em sento molt reforçat”, va afirmar el nou director, segons recull La Vanguardia.

En la seva intervenció, Carol va assegurar que un diari representa “la suma dels esforços d’una comunitat de persones”, i va apostar per “fer periodisme”, ja que, segons ell, “seria un error voler fer política”. Com a nous directors adjunts, ha nomenat els actuals subdirectors María Dolores García i Miquel Molina.

Circular pel “carril central de la moderació”

Per la seva part, el comte de Godó va apuntar que el nou director té una “gran humanitat”, però sobretot “instint periodístic”. A més, va agrair la tasca feta per José Antich durant 13 anys i nou mesos “de turbulències”, destacant com a fita la posada en marxa de l’edició en català del diari.

Sobre la nova etapa de La Vanguardia, Godó deixa ben clar quin és el camí escollit en una columna al diari: “Com a editor faré tot el possible perquè el diari circuli pel carril central de la moderació, el diàleg i el respecte, en l’actual moment que viu Catalunya, coneixedor que aquesta ha estat la brúixola que ens ha permès transitar per tres segles diferents”. Així, el comte li demana a Carol que “sigui conscient d’aquesta responsabilitat”.