La Fàbrica Lehmann de Barcelona acull divendres, a les 18 h, la presentació del llibre Comunicació, xarxes i algoritmes. Per una política digital pròpia a Catalunya, de Martí Petit, obra guanyadora del Premi d’Assaig Irla 2017. L’acte consistirà en una conversa de l’autor, expert en regulació audiovisual, amb Cristina Cullell, experta en política europea de l’espai radioelèctric i serveis de comunicació electrònica.

Publicat per Angle Editorial, Comunicació, xarxes i algoritmes posa sobre la taula els reptes que l’escenari digital obliga a fer front a Catalunya en l’àmbit comunicatiu. El treball aborda l’estratègia europea pel que fa al mercat únic digital i la gestió de l’espectre radioelèctric, i fa una distinció entre la comunicació sense algoritmes i la comunicació amb algoritmes, en què el 5G hi té un paper destacat.

Martí Petit es refereix al concepte “neutralitat a la xarxa”, als serveis anomenats over the top i al big data. En aquest context, apunta a l’alfabetització digital i les autoritats de regulació d’algoritmes com a elements necessaris en la societat hiperconnectada.