El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i vicepresident de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), Josep Maria Martí, s’ha pronunciat sobre el document de la patronal de les ràdios privades entregat al Govern en què demana eliminar COMRàdio i limitar les emissores locals.

Com a degà del CPC, Martí va mostrar aquest divendres el seu “rebuig i oposició” al tancament de COMRàdio. “No puc estar mai d’acord amb qualsevol mesura que suposi la supressió d’un mitjà de comunicació”, va assegurar al programa Totsxtots, de COMRàdio. “Si la petició fos real jo m’hi oposaria”, va afegir.

Com a representant de la Cadena Ser a l’ACR, Martí va assegurat que no li consta “cap acord públic, ni petició formal per part de la patronal de ràdios que demani el tancament de COMRàdio”. Amb tot, va afegir que “sembla que ha hagut un informe jurídic fet per un jurista de l’Associació que s’ha enviat a la Generalitat”.

El degà del Col·legi també va assenyalar a Totsxtots que “hi ha un espai per a la comunicació local i la normativa preveu que aquest espai pugui ser cobert per un servei públic”. A més, va recordar que “qui ha de dir si es fa o no es fa aquest servei són les administracions públiques que impulsen els mitjans locals i mai una organització privada pot dir si es compleix o no aquesta funció”.