“En aquest moment, la vostra feina no és només fer preguntes incòmodes, sinó ser també part de la solució. I això vol dir ajudar a què hi hagi un canvi de mentalitat al nostre país”, va assegurar aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, durant l’entrega dels Premis Nacionals de Comunicació 2011, fets públics el passat 14 de desembre. Segons va assegurar, ara cal ajudar a “crear actituds positives” perquè és el que realment “aconseguirà aixecar el país”.

Mas va felicitar a tots els guardonats d’aquesta dotzena edició dels guardons destacant “la creativitat i el compromís” que demostren. “Agraeixo a tothom qui, dins de la comunicació, fa l’aposta per l’idioma nacional del país. Cada vegada es creu més en el propi país en aquest sentit, i això alimenta l’autoconfiança que hem de tenir en nosaltres mateixos, i a més ens personalitza”, va reblar el president.

Premiats

En la categoria de ràdio, el jurat ha guardonat Manel Fuentes per la seva trajectòria professional i per la tasca al capdavant del programa El matí de Catalunya Ràdio; en televisió, el premi ha estat per la sèrie Polseres vermelles, de TV3 i Filmax, de la que el jurat destaca la seva arribada al mercat nord-americà de la mà d’Steven Spielberg; i en la modalitat de premsa, el guardó ha anat a parar a La Vanguardia, per la seva edició en català.

En la categoria de comunicació de proximitat, el jurat ha decidit distingir la Federació de Ràdios Locals per la seva feina d’impuls de la comunicació radiofònica local; en publicitat, el premi ha estat per José Ángel Abancéns, president de l’Associació Empresarial de Publicitat; i en la modalitat d’internet, el guardonat és Dídac Lee, emprenedor, conseller delegat del grup d’empreses tecnològiques Inspirit, i membre de la junta directiva del FC Barcelona com a responsable de noves tecnologies.

Finalment, el Govern ha volgut reconèixer, en la categoria de telecomunicacions, la tasca duta a terme per diverses administracions per aconseguir que Barcelona sigui la seu de la Mobile World Capital.