La cooperativa MásPúblico, que fins ara ha llançat dos especials sota aquest mateix nom (un al maig i l’altre al juny), canvia la denominació de la capçalera que posen en marxa a la tardor: La Marea. El nou mitjà impulsat per extreballadors de Público veurà la llum primer a internet i després de forma impresa amb una periodicitat mensual i de pagament. El nou nom es va escollir en assemblea el passat 1 de setembre, amb la voluntat d’iniciar una nova etapa i tancar la vinculació amb Público.

El nou mitjà remarca la simbologia del nou nom assenyalant que les ‘marees’ no tenen res a veure amb tsunamis destructius, sinó que creixen lentament i amb una força imparable. “Aquesta és també la nostra voluntat, anar desenvolupant-nos de manera escalonada, constant, sense pausa”, afirmen.

“Naixem lliures i plurals, moguts pel desig d’inundar l’espai mediàtic amb notícies i plantejaments diferents fins a aconseguir que sigui impossible ignorar-los”, asseguren des de la cooperativa MásPúblico, que mantindrà el nom. A més, els impulsors afirmen que la seva línia editorial estarà en consonància amb la d’altres moviments que utilitzen el mot ‘marea’: la marea blanca dels voluntaris del Prestige, la verda dels defensors de l’educació pública o la negra dels miners.