Foto: Ajuntament de Mataró

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró va acollir dimarts a la tarda l’acte oficial d’atorgament de la Medalla de la Ciutat al periodista i escriptor Manuel Cuyàs i Gibert (Mataró, 1952 – Badalona, 2020). El ple del consistori va aprovar al gener la concessió de la distinció a títol pòstum com a resultat d’una petició que Òmnium Cultural Maresme va fer l’any passat. La Medalla va ser recollida per la seva vídua, Núria Nogueras.

L’acte va estar presidit per l’alcalde David Bote, i va comptar amb les intervencions de Miquel Ángel Vadell,  cinquè tinent d’alcalde, que va llegir l’acord del plenari; Laia Nonell, presidenta d’Òmnium Maresme, i el periodista Joan Catà, que va fer l’informe de l’expedient i la glosa de la figura de Manuel Cuyàs.

El periodista i escriptor ha estat distingit per una trajectòria professional i personal amb “incomptables” actuacions “a favor del bon nom i del bon fer de la ciutat de Mataró i dels mataronins i mataronines, amb una repercussió pública notable i indiscutible.

Trajectòria

Foto: El Punt Avui

Nascut a Mataró el 1952, Manuel Cuyàs i Gibert va ser cofundador del setmanari El Maresme (1977-1982) i de la revista Mataró Escrit (1986-1994), a més de director del Patronat de Cultura de Mataró (1984-1992).

El 1987 va començar a col·laborar com a articulista a El Punt, on va ser director de l’edició del Maresme quan va aparèixer el 1995. Sis anys més tard va ser nomenat director de l’edició Catalunya del diari. Cuyàs també havia estat responsable de programació cinematogràfica de TV3.

En els darrers anys era columnista a El Punt Avui i habitual de la tertúlia del Més 324 i del programa Pantalla oberta de Televisió de Mataró, a més de col·laborar en altres mitjans.

Manuel Cuyàs va publicar una desena de llibres, entre els quals els reculls d’articles Enamorats de l’Audrey Hepburn (2015) i Sota el barret (2019), i el de memòries El nét del pirata (2014).

Entre altres guardons va rebre el Premi Jaume Ciurana (1987), el Premi Manuel Bonmatí de periodisme (2010), la Ploma d’Or de la Facultat de Ciències de la Comunicació  de la Universitat Autònoma de Barcelona (2012), i el Premi a la trajectòria professional de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (2013).

Manuel Cuyàs va morir el juny de 2020 als 67 anys a causa d’una leucèmia, després de no superar el transplantament de medul·la òssia al qual s’havia sotmès un mes abans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram