L’Observatori és el pòdcast impulsat per Mèdia.cat que amb una periodicitat mensual aprofundirà sobre qüestions rellevants en clau d’actualitat mediàtica i reflexió crítica sobre periodisme i mitjans.

Conduït per Carme Verdoy i amb el muntatge d’Albert Avilés, cada episodi se centrarà en un tema concret i inclourà una entrevista i les mirades analítiques de diferents periodistes. A més, també oferirà un repàs dels darrers continguts més destacats publicats a Mèdia.cat i als casos recopilats del Mapa de la Censura.

El primer episodi se centra en l’extrema dreta i inclou una entrevista amb Alba Sidera, periodista especialista en la matèria i corresponsal a Itàlia. També compta amb les píndoles d’anàlisi dels periodistes Jordina Arnau i Miquel Ramos.

A més, en L’Observatori també s’aborden les amenaces al periodisme independent amb Eduardo Suárez, director editorial de l’Institut Reuters, i Enric Borràs, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

En el primer pòdcast també participen Víctor Yustres, coordinador de l’Observatori LTGBI+; Gemma Garcia, coordinadora del Mapa de la Censura, i els periodistes Laia Coronado, Joan Vila, Joan Foguet i Èric Lluent.

L’Observatori es pot escoltar al web de Mèdia.cat i en plataformes com Ivoox i Spotify.