El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) reforçarà Mèdia.cat de cara a la propera temporada amb la incorporació de dues noves seccions que implicarà un redisseny del seu portal. Una de les noves seccions ve de la mà de l’acord assolit amb l’Anuaris.cat de la Fundació Catalunya, pel qual s’elaboraran diferents continguts amb el marc dels Països Catalans com a nexe d’unió.

La segona secció s’inspira en l’Anuari dels silencis mediàtics: es crearà un portal per promocionar el periodisme d’investigació mitjançant propostes que, si el públic les troba interessants, es puguin finançar mitjançant un sistema de micromecenatge.

Totes aquestes novetats es van presentar el passat 28 de juny en el transcurs de la 13a assemblea general ordinària del GPRB, en la qual es va anunciar que ja han arribat als 100 socis després de sumar-ne 25 en el darrer any.

Renovació de l’actual junta

Un altre projecte que es va avançar és l’edició d’un llibre i un documental sobre la figura i l’obra de Ramon Barnils. De cara al curs que ve, un dels objectius és consolidar nuclis territorials, alguns dels quals ja estan en fase de creació, com els de Lleida, Vic o Girona.

Durant l’assemblea també es va renovar per un any més l’actual junta directiva, tot i que hi ha dues petites novetats. Per una banda, es redueix de 13 a 12 membres (causa baixa com a vocal Miquel Andreu), i per l’altra Roger Palà ocupa la vicepresidència en lloc de Laia Altarriba, que al seu torn el substitueix com a vocal.

La resta continua igual: David Bassa com a president; Laia Soldevila com a secretària; Joan Vila com a tresorer; i com a vocals, Oriol Cortacans, Rita Marzoa, Enric Rimbau, Miquel Martin i Gamisans, Eduard Voltas, Ferran Casas i Jordi Borda.