El proper 3 de maig, l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat presentarà un nou anuari amb els 12 temes més silenciats pels mèdia durant el 2011. Per finançar-lo, l’impulsor del projecte, el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) ha optat per recórrer al micromecenatge a través de la plataforma Verkami, mitjançant la qual espera recaptar 3.200 euros per garantir la viabilitat i la qualitat de la iniciativa, inspirada en Project Censored.

“Entenem aquesta campanya de micromecenatge com una forma de donar suport al periodisme d’investigació. En un moment en què els mitjans de comunicació tradicionals trontollen, és vital buscar noves vies per garantir la viabilitat d’un periodisme de qualitat, crític i rigorós”, assegura Roger Palà, coordinador de l’anuari juntament amb Sergi Picazo.

En el que serà el segon anuari que publica Mèdia.cat, l’edició impresa es vendrà a les llibreries gràcies a un acord de distribució amb l’editorial Virus, mentre que la digital estarà disponible de forma gratuïta al web de Mèdia.cat. En el primer, es van abordar temàtiques silenciades que posteriorment han saltat a les primeres plantes dels mitjans, com els casos d’Iñaki Urdangarín o dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

Enguany, l’anuari de Mèdia.cat compta amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials de la UAB, dirigit pels professors de periodisme Xavier Giró i Antoni Castel, a banda de la Fundació Escacc i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).