El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha posat en marxa la ja habitual campanya de micromecenatge per finançar l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics, que arriba a l’onzena edició. L’objectiu és recaptar 12.000 euros en 40 dies.

Amb el lema #RecuperemElFil, la publicació aposta per situar a l’agenda informativa aquells temes rellevants que els mitjans convencionals han silenciat, ignorat o no han explicat a fons. És per això que, enguany, el Grup Barnils vol reforçar l’anàlisi crítica a la publicació per contribuir a la defensa de la llibertat d’expressió.

Així doncs, a més de reportatges sobre els temes silenciats, l’Anuari també oferirà articles per reflexionar sobre el tractament mediàtic de qüestions sensibles, eines per una lectura més crítica dels mitjans, i un repàs als atacs a la llibertat d’expressió.

En definitiva, l’Anuari Mèdia.cat vol continuar sent una eina per “sobreviure a la infoxicació, la desinformació i el control dels poders per poder avançar cap a un periodisme compromès i una ciutadania crítica”.