El FC Barcelona i Mediapro han arribat a un acord per ampliar el contracte sobre la gestió dels drets audiovisuals una temporada més, fins a la 2014-2015, on també s’inclou la cessió a la productora del canal del club, Barça TV. Així doncs, Mediapro, a més d’encarregar-se de la producció, com fins ara, també assumirà la gestió i els continguts.

Els més de 6 milions d’euros de pressupost anual que té Barça TV suposaven una despesa excessiva per a la directiva de Sandro Rosell, que segons algunes fonts fins i tot s’havia plantejat el seu tancament. Ara se’ls estalviarà en cedir la gestió a la productora de Jaume Roures, que en principi absorbirà la plantilla.

Les pors dels treballadors

Però l’etiqueta #salvembarçatv impulsada pels treballadors va fer saltar les alarmes aquest dijous a Twitter. Un cop la cadena passi a mans de Mediapro, no tenen clar que mantinguin les condicions laborals que tenia fins ara.

Així, la plantilla va assegurar aquest dijous en un comunicat que, si el club externalitza la producció, “es podria perdre el control de la qualitat dels continguts” i la cadena correria el perill de tendir a “devaluar-se”. A més, van mostrar la seva por a perdre la feina, citant els exemples de les reduccions de plantilla a Real Madrid TV (també gestionada per Mediapro) i Gol TV.

De fet, el president blanc, Florentino Pérez, estaria pensant en prescindir de Royal Media Internacional (filial de la productora de Roures) per a la gestió de la televisió del Real Madrid. Segons PRNotícias, ja hauria demanat pressupost a Antena 3.

Acord sense tancar

Per la seva part, un portaveu del club va assegurar que, tot i que l’acord està molt avançat, “encara s’estan negociant les condicions del contracte”, el qual , per tant, “no està tancat” del tot, segons informa Efe.

L’any 2004, la cadena blaugrana va deixar de dir-se Canal Barça i d’estar gestionada per Telefónica Sports. Des d’aleshores, depenia en exclusiva del mateix club.