Els grups Mediapro i Televisa han signat un acord de col·laboració per desenvolupar i coproduir un mínim de tres sèries prèmium originals durant els tres propers anys dirigides als mercats de Mèxic, Estats Units i internacional. El conveni es va segellar a finals de 2018 i té una durada de tres anys.

L’acord estableix que la producció de cada projecte serà realitzada per Televisa a Mèxic, mentre que Mediapro s’encarregarà de la direcció creativa.

La col·laboració també contempla que tot el desenvolupament de contingut nou, creat específicament per a Televisa o una emissora de tercers, es distribuirà primer als mercats mexicà i estatunidenc, i després a nivell internacional. D’aquesta manera es vol secundar aquests nous continguts amb l’impuls de les audiències del grup mexicà.

El primer projecte és Unwanted, una sèrie creada per Ran Tellem (director de desenvolupament de contingut internacional de Mediapro) i Mariano Baselga, que també exerceix de director creatiu juntament amb Camila Misas (directora general de continguts de Televisa). La segona sèrie prevista és Stroke, una creació de l’oficina de Daniel Burman, també cap de contingut de Mediapro als Estats Units.

“Tancar un acord de codesenvolupament a llarg termini amb Televisa és un pas estratègic per a nosaltres, i esperem sumar la nostra creativitat i experiència amb el seu talent i maduresa, per desenvolupar aquestes increïbles sèries per a una audiència mundial”, assenyala Laura Fernández Espeso, directora de contingut internacional de Mediapro.

“Estem segurs que aquesta aliança contribuirà a enfortir i consolidar la nostra presència global”, diu per la seva part Patricio Wills, president de Televisa Estudios.