El grup audiovisual Vértice 360º ha informat a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) que està mantenint converses amb Mediapro sobre “eventuals operacions corporatives”, tot i que adverteix que encara estan en una fase “molt inicial”.

L’anunci de Vértice es produeix després que transcendís que ambdues empreses negociaven una integració de cara a adquirir una posició més competitiva per licitar en els possibles processos de privatització que s’obrin a les televisions autonòmiques, un cop s’aprovi el projecte de llei del Govern espanyol que així ho permet.

Paral·lelament, Vértice assegura que també manté contactes amb altres inversors “per a l’adquisició d’una participació no de control” en el capital de l’empresa. Amb tot, aclareix que fins ara no s’ha arribat a cap acord ni en el percentatge ni en el preu. Aquesta altra operació aniria encaminada a segellar una aliança per al mercat llatinoamericà.

Cal recordar que, el passat mes de març, Vértice 360º es va desfer de Lavinia un any i mig després d’adquirir-la, al·legant que no s’havien “generat les sinergies previstes”. Aquesta marxa enrere anava lligada a l’entrada al gener de Manuel García-Durán com a president de Vértice. Des de que va assumir el càrrec, també hi ha hagut canvis al consell d’administració i s’ha creat un consell assessor internacional presidit per Josep Piqué.