La productora catalana va obrir divendres el termini per a la recepció d’ofertes de cara a adjudicar els drets de transmissió de la Lliga de futbol de primera i segona divisió per a les dues properes temporades. El termini perquè cadenes i operadores de televisió presentin les seves ofertes a Mediapro finalitza el 9 d’agost.

La productora de Jaume Roures, titular de la majoria de drets audiovisuals dels clubs de primera i segona, assegura que atendrà criteris econòmics, de cobertura i d’exclusivitat de l’oferta per valorar les propostes presentades. Mediapro, que posa a la venda fins a sis paquets, no especifica quin dia serà la jornada de futbol en obert, tot i que sembla que el dilluns té tots els números.

Subhasta “il·legal”

Només conèixer la decisió de la productora catalana, Canal+ va titllar d’“il·legal” la subhasta, ja que Mediapro hi inclou nou equips de futbol que tenen contracte amb la cadena de pagament per a les properes temporades. Davant d’això, Canal+ assegura que exercirà les accions legals que consideri oportunes en defensa dels seus interessos i els dels clubs dels quals té els drets.

Els acords entre l’operador DTS (propietària de Canal+) i els clubs es van subscriure després que la Comissió Nacional de la Competència (CNC) determinés que els contractes de cessió de drets audiovisuals no poden superar les tres temporades, declarant nuls els que excedissin aquest temps.

Alguns equips, entre ells l’Espanyol, ho han aprofitat per trencar amb Mediapro el seu contracte i fitxar per Canal+. La productora catalana, però, recorda que va presentar un recurs davant l’Audiència Nacional, que va paralitzar l’expedient de la CNC, per la qual cosa considera que segueixen en vigor els contractes que tenen signats fins que no hi hagi una sentència al respecte. Amb tot, el mateix divendres, un Jutjat de Barcelona va negar les mesures cautelars demanades per Mediapro i va permetre el club blanc-i-blau rescindir el contracte un any abans del venciment signat.

“Manifestament incompatible” amb la normativa

Mediapro considera que la resolució del 2010 de Competència és “manifestament incompatible” amb la Llei General de la Comunicació Audiovisual, la qual estableix que els contractes de drets de competicions futbolístiques no poden excedir els quatre anys. En aquest sentit, Mediapro assenyala que la CNC “no pot estar per sobre” de la normativa.

Per la seva part, Competència recentment ha incoat un expedient sancionador contra Mediapro, el FC Barcelona, el Real Madrid, el Sevilla FC i el Racing de Santander per haver signat un contracte de drets televisius de Lliga i Copa del Rei amb una durada de més de tres temporades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram