La productora presidida per Jaume Roures presentarà un recurs davant l’Audiència Nacional sol·licitant la suspensió de l’execució de la sanció de 500.000 euros imposada per la Comissió Nacional de la Competència (CNC).

En un comunicat, Mediapro diu que és “absurd i inexplicable” que la CNC la multi quan abans no s’havia sancionat Sogecable, els anteriors posseïdors dels drets del futbol, els quals “no només no van realitzar cap concurs, sinó que es van autoadjudicar els drets de pagament”. La productora remarca que tampoc han estat sancionats altres titulars de drets esportius que els adjudiquen “sense concurs, transparència i objectivitat”.

Segons l’empresa catalana, Competència “deixa clar que el model d’explotació dels drets que ha posat en marxa Mediapro no és en absolut il·legal, sinó tot el contrari, i paradoxalment utilitza com a argument sancionador la Llei General Audiovisual, aprovada un any després dels fets que es sancionen”.

Mediapro argumenta la seva posició basant-se en el punt sisè de la resolució de la CNC. Aquest assenyala que la productora catalana va adquirir els drets de la Lliga de futbol i la Copa del Rei “de manera competitiva, el que li confereix el dret a explotar-los lliurement”; que va decidir explotar un partit en obert “en condicions no restrictives”; que va comercialitzar la resta de partits de pagament “sense reservar-se drets audiovisuals per a la seva explotació en exclusiva en la seva pròpia plataforma”; que “ha donat accés a un partit en exclusiva al seu principal competidor, que té accés també a la resta de partits”, i que “no es pot afirmar que el model d’explotació de Mediapro pel que fa als drets que s’han comercialitzat tingui efectes d’exclusió”.