La crisi econòmica, la dels mitjans en general i la dels diaris en particular s’ha cobrat una nova víctima. Es tracta de La Voz de Asturias, que el proper dilluns celebrava el 89è aniversari i que aquest dijous va publicar el seu darrer número. La seva editora, Mediapubli, així ho va decidir després que no s’hagi trobat una sortida per donar continuïtat a la històrica capçalera.

La Voz de Asturias, adquirida per Mediapubli a Zeta al març del 2010, es distribuïa amb Público. El passat gener, ambdues capçaleres van entrar en concurs de creditors i, tot i que Público va tancar al febrer, el diari asturià va continuar endavant a la recerca d’una solució per continuar, però, segons explica al seu web, les negociacions amb potencials inversors “no van ser suficients per satisfer les exigències de l’administrador concursal”. Així doncs, tot i haver augmentat en 14.000 lectors durant aquest any, La Voz de Asturias ha seguit les passes de Público i ha hagut de tancar.

Segons explica la plantilla, Mediapubli havia suggerit publicar tres números més del diari, però ho van rebutjar. El tancament suposarà l’acomiadament dels 38 treballadors.