Fa una setmana, TVE i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) van anunciar un acord fins al 2014 perquè la televisió pública tingui els drets d’emissió en exclusiva dels partits de les seleccions masculina i femenina, a més de la Lliga Adecco Oro, la Lliga i la Copa femenines, i campionats de cantera. A Mediaset no li ha agradat l’entesa i ha decidit denunciar la FEB.

En concret, acusa la Federació d’haver trencat un acord previ pel qual el grup de comunicació tenia els drets dels partits amistosos que jugarà la selecció espanyola de bàsquet entre el 9 i el 24 de juliol, previs als Jocs Olímpics. “L’única explicació rebuda per justificar la ruptura d’aquest acord ha estat que aquests drets d’emissió han estat cedits a favor de TVE”, es queixa Mediaset en un comunicat.

Per aconseguir els drets d’emissió, la cadena pública ha utilitzat la figura del “patrocini cultural” que gestiona la FEB, que s’encarregaria de costejar l’emissió dels partits. Per fer-ho possible, Mediaset denuncia que “ha utilitzat una excepció del seu estatut regulador com a norma general per justificar la prohibició d’emetre publicitat”.

Per això, el grup privat denuncia que TVE “vulnera” els seus límits legals que li impedirien “cotitzar davant competidors per drets sobre continguts de gran valor comercial i, conseqüentment, de major interès per a un operador privat”.