Un dia després de complir-se un any de la clausura de les emissions de TV3 al País Valencià, el passat dissabte més de 15.000 persones van recórrer els carrers de Castelló recordant que continuen sense poder veure la cadena pública catalana, i demanant que es resolgui la situació.

Segons l’organització, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la plataforma Sense Senyal, la participació va ser quantitativament semblant a la de la manifestació que va tenir també a Castelló fa gairebé un any per protestar contra la interrupció del senyal, fet que es considera “meritori” davant les diferents mobilitzacions convocades aquests dies contra les retallades en educació i serveis socials, i contra la reforma laboral.

Els manifestants van apel·lar al president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, perquè s’impliqui en el retorn del senyal de TV3. ACPV, tot i valorar positivament la “no bel·ligerància” del nou executiu envers l’entitat, entén que és hora que aquest passi a una “actitud positiva, de diàleg i de l’impuls” per recuperar les emissions de la cadena catalana al País Valencià.

Tot i que un dia abans, divendres, el Govern valencià va a tornar a demanar el tercer múltiplex per permetre les emissions de TV3, Eliseu Climent, president d’Acció Cultural, creu que el tema es pot arribar a resoldre aquest mateix any.