L’Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província (APVPBP) i l’empresa Gowex han arribat a un acord per dotar més de 200 quioscos de la capital catalana amb connexió Wi-Fi gratuïta. Des d’aquest dimecres, 13 quioscos ja tenen el servei disponible, i en les properes setmanes s’aniran incorporant la resta de quioscos que participen en la iniciativa.

El projecte ja funciona a ciutats com Madrid, Bilbao, Granada i Sevilla, i arriba a Barcelona coincidint amb el Mobile World Congress. A la capital catalana, Gowex també ofereix connexió en algunes cadenes de restauració i als autobusos turístics City Tour Barcelona.

“Els quioscos Wi-Fi representen un dels nostres projectes estrella, que encaixa a la perfecció amb la idiosincràsia de Barcelona: una ciutat eminentment cultural, turística i un clar referent en innovació tecnològica”, explicava aquest dimecres Santiago Moreno, responsable de la xarxa sense fils de Gowex.

“Es tracta d’oferir un servei a la ciutat i als ciutadans i col·laborar en el desenvolupament de Barcelona com a Wireless Smart City puntera a nivell internacional”, destacava per la seva part Cristina Anés, presidenta de l’associació de quiosquers.

Per accedir a la connexió Wi-Fi gratuïta, els usuaris  han de detectar la xarxa FREEWiFiGOWEX amb els seus dispositius mòbils situant-se a prop d’un dels quioscos. Per localitzar-los, els usuaris poden consultar un mapa al web de Gowex o descarregar-se una aplicació per a mòbils que detecta els punts d’accés.

Un cop registrats, els usuaris es podran connectar gratuïtament a la xarxa sense fils no només dels establiments de Barcelona, sinó també als de les més de 80 ciutats de tot el món que participen en el projecte.