Ja es poden consultar al web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona 513.610 pàgines digitalitzades del diari Avui publicades entre 1990 i 2010. A més, en quatre anys, es preveu que ja estigui disponible digitalitzat des de la seva creació el 1976.

El servei de premsa digitalitzada municipal, que permet descarregar gratuïtament les pàgines en PDF, fins ara només aplegava la premsa gironina (amb 22 capçaleres des del 1808), però ha optat per incorporar l’Avui després que la capçalera fos adquirida per Hermes Comunicacions, amb qui va signar un conveni en aquest sentit el passat mes de maig.

Actualment, el servei de premsa digitalitzada té 2.220.396 pàgines, de les quals gairebé 600.000 pertanyen a El Punt, la capçalera que hi aporta més continguts. A més, el proper gener també estaran disponibles tots els exemplars d’El Punt Avui corresponents al 2011, i el gener del 2014 ho faran els d’aquest any que ara s’acaba.

Durant la presentació de la incorporació de les pàgines de l’Avui a l’arxiu gironí, el director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament, Joan Boadas, va destacar que “no hi ha cap arxiu ni a Catalunya ni a l’Estat espanyol que ofereixi una quantitat tan destacada de premsa digitalitzada”.

Per la seva part, el president d’Hermes, Joaquim Vidal, va destacar que tot aquest patrimoni documental ara té un gran valor, però que “n’adquirirà molt més” amb el temps.

Finalment, el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, va remarca que el cercador de premsa del web de l’SGDAP és rellevant “pel que significa en la feina del dia a dia dels periodistes a l’hora de facilitar-los la cerca d’antecedents per elaborar les notícies i pel que significa per l’accessibilitat de la informació al públic en general”.