Per primer cop, mitjans pertanyents a l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació han realitzat una cobertura simultània d’una mateixa acció distribuïda en tres territoris diferents, per més tard compartir els continguts entre ells i donar una cobertura molt més àmplia a la campanya.

L’acció en concret va ser Let’s Clean Up Europe, realitzada el 18 de setembre i organitzada per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. L’activitat consistia en una jornada de recollida de residus celebrada el 18 de setembre a la Reserva Natural de s’Albufereta a Pollença (Illes Balears), la Badia dels Alfacs al Delta de l’Ebre (Catalunya) i el Parc Natural Regional de la Narbonnaise (Occitània). Diferents mitjans de l’AMIC es van distribuir per aquests territoris per recollir imatges, declaracions i filmacions de la jornada, i poder construir més tard un relat interconnectat de la campanya.

Com a resultat, es van distribuir notícies personalitzades de cada territori i una de general acompanyades d’imatges de cada zona, així com també l’elaboració d’un vídeo amb imatges cedides per els diferents mitjans on s’aglutina la informació dels tres territoris.

En la campanya Let’s Clean Up Europe van participar prop de 200 voluntaris que van recollir més de 1.000 kg de residus. La iniciativa va comptar amb la presència d’autoritats de cadascun dels territoris de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània.