Aquest dissabte, el Centre Cívic La Sedeta de Barcelona, a les 11 h, acull la primera assemblea de la Coordinadora de Mitjans en Lluita. El seu objectiu és visibilitzar la crisi del sector, analitzar la situació actual, plantejar alternatives i confeccionar un pla d’acció conjunta.

La Coordinadora, que es va posar en marxa al febrer, es va començar a gestar durant la vaga general de novembre quan van coincidir al carrer treballadors de diversos mitjans. La iniciativa pretén unir forces entre les diferents plantilles per defensar conjuntament els drets laborals i professionals, així com el dret a la informació de la ciutadania.

Des del febrer, els integrants de la coordinadora (comitès, delegats o treballadors de La Vanguardia, El Periódico, El País, El Punt Avui, l’Ara, Mundo Deportivo, Sport, Marca, As i El Triangle) han realitzat assemblees de treballadors a les respectives empreses per començar a debatre propostes de cara a l’assemblea d’aquest dissabte.

“Davant la gravetat de la situació al sector, pensem que no podem continuar limitant-nos a lluitar empresa per empresa, ERO per ERO i retallada per retallada, que hem de començar a coordinar-nos des de la base”, assegura la Coordinadora al seu blog.