La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya ha escollit per unanimitat com a presidenta Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia. La fins ara sotspresidenta primera de l’entitat és la primera dona que ocupa el càrrec. 

Lablanca substitueix Eduard Garcia, director de Ràdio Palau, qui després de sis anys ha renunciat al càrrec per motius personals, tot i que continuarà a la junta com a sotspresident segon.  

Mònica Lablanca va ser escollida presidenta per unanimitat en l’assembla general ordinària celebrada dimecres en el marc del 23è Mercat Audiovisual de Catalunya, a la qual van assistir una vintena de representants d’emissores. 

La nova presidenta es va mostrar il·lusionada per les tasques a assumir i va insistir en la necessitat que la Federació “segueixi sent més que mai un referent del sector en un moment determinant pel futur dels mitjans de proximitat”. 

Per la seva part, Eduard Garcia va valorar el seu mandat com a difícil a causa de la pandèmia. Amb tot, va destacar que es va aconseguir “seguir al peu de canó, oferint formacions i assessoraments als mitjans federats en un moment que tots estàvem assumint molts reptes de gran magnitud”. 

El president sortint també va subratllar que aquests darrers mesos ha estat molt destacable la feina endegada de nou “per mirar de negociar les tarifes que reclamen entitats com AGEDI i que cal acabar de reblar”.