La fi de 2022 també va suposar el tancament de Montcada Ràdio després de més de 35 anys en antena. L’Ajuntament argumenta la clausura per la pèrdua progressiva d’audiència i pes de l’emissora enfront del creixement dels altres dos mitjans municipals: el periòdic quinzenal La Veu de Montcada i Reixac i el web laveu.cat.

“Tancar un mitjà com la ràdio ha estat una decisió difícil però també realista, tenint en compte els recursos econòmics i humans de què disposem”, raonava la setmana passada la gerent de Montcada Comunicació, Pilar Abián.

En els darrers anys, la manca de personal havia limitat la producció pròpia de l’emissora pràcticament als butlletins informatius, a banda dels programes realitzats pels col·laboradors externs.

Així doncs, amb el tancament de Montcada Ràdio, es busca tenir un model més sostenible i apostar pels mitjans amb més implantació.

Amb tot, Montcada Comunicació no renuncia a l’oferta d’àudio, ja que alguns espais realitzats per col·laboradors que s’emetien per l’FM i en línia ara es podran continuar escoltant en format pòdcast a laveu.cat i les plataformes iVoox i Spotify.