Concha García Campoy ha mort aquest dimecres als 54 anys a causa de la leucèmia que li van detectar el Nadal del 2011. La periodista havia ingressat dilluns l’Hospital de la Fe de València després de patir un coma hepàtic causat per la medicació, segons ha informat el seu excompany als informatius de TVE, Manuel Campo Vidal.

García Campoy havia estat sotmesa a dues intervencions durant el seu tractament. La primera, el juny del 2012, no va acabar de funcionar, i a mitjan del passat març es va tornar a operar a l’hospital valencià, on li van trasplantar les cèl·lules d’un cordó umbilical d’un donant anònim, i un mes després rebia l’alta.

El passat 1 de juliol, la periodista va realitzar una aparició pública per fer de madrina de la cerimònia d’imposició de beques en l’alumnat del col·legi Julio Verne de València, on es va establir per realitzar els controls setmanals.

Una llarga trajectòria en televisió i ràdio

De pares andalusos, Concha García Campoy va néixer a Terrassa el 1958, i als set anys es va traslladar a Eivissa amb la seva família. La seva primera feina com a periodista va ser a Ràdio Popular d’Eivissa, on va dirigir el programa Antena Pública. El 1983 va aprovar les oposicions per treballar a la delegació de TVE a l’illa, i poc després es va traslladar a Madrid, on va ser presentadora i redactora dels serveis informatius amb Campo Vidal.

El 1987, la periodista va marxar a la Cadena SER per conduir el magazín de caps de setmana A vivir que son dos dies, pels quals va rebre l’Antena d’Or de la Federació d’Associacions de Ràdio i Televisió i un Micròfon d’Or (els dos el 1989), i un premi Ondas (1993).

El 1994, García Campoy va fitxar per Onda Cero, on va treballar a Noches de radio (Antena d’Or del 1994), l’informatiu La brújula (1996-1999), i Hoy es domingo (fins al 2004). Posteriorment, a Punto Radio va presentar Diario de la tardeCampoy en su Punto (2004-2006).

L’octubre del 2006, any que va rebre el Premi Ramon Llull del Govern balear, va tornar a la televisió per dirigir el magazín Las mañanas de Cuatro fins al desembre del 2010. Després de l’absorció de Telecinco, Concha García Campoy va passar a presentar Informativos Telecinco matinal fins al desembre del 2011. Després que li detectessin la malaltia ja no es va reincorporar al gener.

Parella del productor Andrés Vicente Gómez, Garcia Campoy tenia un fill de 19 anys i una filla de 14 de dos matrimonis anteriors.