L’actor Llàtzer Escarceller ha mort aquest dimarts a Barcelona als 96 anys. Tot i que es va fer popular als anys 80 com a l’avi del concurs <i>Filiprim</i>, de TV3, Escarceller va ser actor de teatre, cinema i televisió. En aquest mitjà, també va participar a <i>Tres i l’Astròleg</i>, <i>Un, dos, tres</i>, i a la sèrie <i>Makinavaja</i> on va establir amistat amb l’humorista Pepe Rubianes, amb qui participaria com a convidat en algunes funcions de <i>Rubianes solamente</i>.

Nascut a Ribes de Freser el setembre del 1914, Escarceller va debutar com a actor a la pel·lícula <i>Furia espanyola</i>, el 1975, ja amb més de 60 anys. Va ser el director Francesc Betriu qui el va descobrir a la seva petita parada de llaminadures al port de Barcelona. Després va participar com a secundari en més de 80 films, com <i>La plaça del Diamant</i> (1982), <i>Asalto al Banco Central</i> (1983), <i>La Senyora</i> (1987) o la versió cinematogràfica de <i>Makinavaja</i> (1992).

Llàtzer Escarceller també va pujar als escenaris en diverses ocasions, com en el muntatge d’<i>Els gegants de la muntanya</i> que es va fer a finals dels noranta al TNC, i va intervenir en diverses edicions de l’obra benèfica Guanya’t el cel amb el pare Manel.

L’any passat, Escarceller va celebrar el seu 95è aniversari amb una gran festa envoltat d’amics i vedets d’El Molino.