L’històric dibuixant de la premsa catalana Joaquim Muntañola ha mort aquest dilluns a Barcelona als 97 anys. També escriptor i publicista, va començar a publicar l’any 1934 a la revista L’Esquitx, amb el pseudònim de Kim. Després va fer-ho a Xut!, En Patufet, TBO, El Be Negre i Papitu.

Després de la guerra civil va dirigir la revista Atalaya, i el 1944 va començar una reeixida col·laboració amb El Correo Catalán que es va allargar fins a la dècada dels 80. El 1955 va posar en marxa la revista d’humor Locus, i el 1962 es va incorporar a La Vanguardia, on va publicar una vinyeta diària fins al 1984.

Muntañola també va dibuixar per a El Mundo Deportivo, Vida Deportiva, Barcelona Deportiva, Dicen, RB, Barça, Lean, Lecturas, Interviú o Fotogramas, i va publicar algunes obres de teatre. Una d’elles, En Baldiri de la costa, es va dur al cinema.

La seva darrera obra va ser La memòria fa pessigolles (2008), un recull il·lustrat de vivències i anècdotes sobre la seva vida. L’any 2000, Joaquim Muntañola va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2007 el Premi Gat Perich a la seva trajectòria.