El periodista Pepe Oneto ha mort aquest dilluns als 77 anys a la Clínica Quirón de Sant Sebastià, on estava ingressat des de mitjan agost. Quan es trobava de vacances a Guipúscoa, Oneto va patir un procés d’apendicitis, que va derivar en una peritonitis, i finalment en septicèmia.

Després d’una dilatada trajectòria en el món del periodisme, el periodista gadità col·laborava en diversos mitjans i, des de 2010, era conseller editorial del digital La República de las Ideas.

Pepe Oneto va iniciar la seva trajectòria professional al diari Madrid, on va estar fins que va tancar el 1971, i també va treballar a les agències Colpisa i France Press. El 1974 va començar a fer informació política a Cambio 16, publicació que va dirigir de 1976 a 1985.

Després va començar a col·laborar amb Grupo Zeta com a cronista polític, i el 1986 va ser nomenat director de la revista Tiempo, càrrec que va exercir durant una dècada.

Oneto també va ser director d’informatius d’Antena 3 TV entre 1996 i 1998, fins que Telefónica va comprar les accions de Zeta. Aleshores va tornar al grup com a director de publicacions i escrivint a Tiempo i El Periódico de Catalunya.