La matinada d’aquest dimarts ha mort a Barcelona als 85 anys el realitzador Sergi Schaaff i Casals, director i creador del concurs Saber y ganar de La 2, i excap de programes de TVE Catalunya.

Vinculat a TVE oficialment des de 1963, al llarg de la seva trajectòria va crear tot tipus de formats, des de dramàtics a adaptacions de grans obres teatrals, documentals i programes musicals.

També va destacar en l’àmbit dels concursos, entre els quals Si lo sé no vengo, El tiempo es oro o 3×4, predecessors de l’esmentat Saber y ganar, amb més de 25 anys en antena.

Sergi Schaaff també va exercir com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (on va ser vicedegà) i la Universitat Pompeu Fabra.

Al llarg de la seva carrera va rebre diversos reconeixements: Creu de Sant Jordi (2014), Premi Miramar d’Honor de RTVE a la trajectòria (2012), Premi Talent de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de Televisió (2005), Premi Zapping de Teleespectadors Associats de Catalunya (2004) i Premi Ondas per la direcció de Salomé (1979).

Sergi Schaaff, 60 anys ininterromputs de televisió