El passat divendres va morir als 82 anys al seu domicili de Sant Just Desvern Foc Nou, Joaquim Gomis. Cofundador d’El Ciervo i Foc Nou, actualment col·laborava en la primera i era l’editor de la segona, càrrec que va assumir fa dos anys en substitució de la seva cunyada, la periodista Roser Bofill, que havia mort un any abans.

Sacerdot secularitzat els anys 90, Joaquim Gomis va posar en marxa la revista de pensament i cultura El Ciervo, el 1951, juntament amb els seus germans Joan i Llorenç i l’esposa d’aquest segon, Roser Bofil. Als 60, en Joaquim va ser gerent del Centre de Pastoral Litúrgica, on va posar en marxa la publicació Missa Dominical, que va dirigir durant 20 anys, orientada a facilitar les pregàries i orientacions per a les homilies dels diumenges de les diferents parròquies.

Més endavant, des de l’editora El Ciervo, també amb els seus germans i la seva cunyada, va posar en marxa Foc Nou, revista sobre l’actualitat religiosa que va dirigir durant uns anys, fins que va passar a ser-ne editor arran del traspàs de Bofill.

Joaquim Gomis també va col·laborar en els primers anys del diari Avui o les revistes Vida Nueva, Qüestions de Vida Cristiana o Phase. A banda, va escriure diversos llibres, com Carta a set joves (1964), La espiritualidad cristiana, siglo XX (1967), ¿Qué pasa en la Iglesia? (1970), o Sobre Déu, Crist i altres coses (1973).

Font: Catalunya Religió