Aquest dilluns ha estat trobat sense vida al seu domicili el periodista José Luis Gutiérrez, actualment editor i director de la revista Leer, i columnista d’El Mundo (amb el pseudònim d’Erasmo). Les causes de la mort de Gutiérrez, que tenia 69 anys, es desconeixen, segons informa Efe.

Després de fundar diverses revistes (una d’elles, Gentleman, amb Juan Luis Cebrián), el maig del 1975, José Luis Gutiérrezva entrar a Cambio 16, on durant cinc anys va ocupar els càrrecs de cap de secció, redactor en cap i subdirector. D’allà, va passar a ser director adjunt de Diario 16, el maig del 1980, el mateix any que Pedro J. Ramírez en va ser nomenat director. El 1992 va ser nomenat director de la publicació, i el 1994 director general de publicacions del Grupo 16.

El 1998, José Luis Gutiérrez va recuperar i refundar la revista Leer, que havia estat tancada uns mesos abans, de la qual es va erigir en editor i director. El mateix any la publicació va rebre el Premi Nacional de Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura. A banda havia col·laborat com a ABC, Antena 3 Radio i Televisió, Cope, Onda Cero i Telemadrid.

El nom de Gutiérrez va adquirir certa notorietat en mitjans professionals internacionals la demanda interposada contra seva per part del rei Hassan II del Marroc, per una informació publicada el desembre del 1995 a Diario 16 sobre la captura d’una partida d’haixix en un camió d’una empresa propietat de la família reial.

La justícia espanyola va decidir a favor del monarca (tot i que Gutiérrez no signava la notícia ni era el propietari del mitjà), però el Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar que l’Estat espanyol havia vulnerat la llibertat d’expressió de Gutiérrez, ja que en el procés judicial no es va qüestionar la veracitat de la informació.