L’editor Josep Maria Berenguer va morir aquest dilluns als 67 anys a Barcelona a causa d’un càncer contra el que lluitava des de feia temps. Berenguer va ser cofundador de la revista contracultural El Víbora, per a la qual cosa va crear Ediciones La Cúpula el 1979, que també va publicar una altra capçalera històrica, Makoki.

Des del segell editorial, Berenguer va impulsar el còmic underground estatal fins al punt que es va fer un lloc en la cultura popular i va assolir l’èxit comercial. Des de La Cúpula es van publicar autors estatals com Nazario, Mediavilla, Max o Miguel Gallardo, però també noms clau del còmic internacional, com Robert Crumb, Gilbert Shelton, Martin Veyron, René Pétillon, Art Spiegelman, Peter Bagge, Daniel Clowes o Charles Burns.

El gener del 2005, després de 300 números, El Víbora va haver de tancar pel declivi de les vendes: els 6.000 exemplars mensuals ja no la feien rendible, xifra força allunyada dels 80.000 que venia a meitat dels 80.

El 1991, Berenguer va fundar la revista de còmic eròtic Kiss Comix, la qual es va publicar fins a l’agost del 2011, i que a finals dels anys 90 fins i tot va tenir una versió en anglès, The French Kiss.

Berenguer també va ser fundador del FICOMIC, d’on ha estat vicepresident fins a la seva defunció.