La presentadora de televisió i actriu Marisa Medina ha mort a Madrid aquest dimecres als 69 anys a causa del càncer de còlon i fetge que patia des de feia uns anys. Medina va començar la seva carrera professional a TVE, on el 1964 va passar a formar part de la plantilla de locutors: durant aquella dècada i la següent es va convertir en una de les cares més populars de la cadena, on va presentar diversos programes, entre ells nombrosos festivals musicals.

El 1990, després de cinc anys d’absència a la televisió, va tornar a TVE per col·laborar en el programa Buenos días, i el 1991 va presentar l’espai setmanal Llave en mano. Posteriorment, allunyada del focus mediàtic, Marisa Medina va sucumbir a les drogues i el joc –va perdre fins a 150 milions de les antigues pessetes–, addiccions que un cop superades va reflectir en el llibre autobiogràfic Canalla de mis noches (2003) i el poemari La droga solitaria (2008).

El 2004 va tornar a la televisió col·laborant a la tertúlia del programa TNT, de Telecinco. Un any després, l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa, Ràdio i Televisió (APEI-PRTV) la va guardonar amb un dels seus premis entranyables.

L’abril del 2009, Medina es va operar d’un càncer de còlon. Un any més tard, va confirmar en el decurs d’una entrevista a Telecinco que el tumor s’havia estès i que els metges li donaven uns dos anys de vida.

Actriu, cantant i escriptora

A banda de la faceta televisiva, Marisa Medina també va prodigar-se en la seva faceta com a actriu. El 1971 va debutar al cinema amb La casa de los Martínez, i va arribar a actuar en una desena de pel·lícules més fins al principi dels 80. Medina també va explotar la faceta musical –sense gaire èxit–, gravant alguns discos i realitzant diverses gales.

A banda, va escriure per al teatre La noche de los maridos infieles (1977) i Burguesa de día, burguesa de noche (1980). També va escriure llibres com Tiempo de despertar (1969), La raza maldita(1980), Muñequita linda (1981), Rosas negras (1995) o Prohibido para maridos (2005).