La periodista i historiadora Maria Dolors Genovès ha mort aquest dimarts als 67 anys, segons ha comunicat la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació. Genovès va formar part de la plantilla de TV3 des dels inicis de la cadena, el 1984, fins a la seva prejubilació, el 2015.

Dolors Genovès es va especialitzar en la realització de documentals d’investigació històrica, entre els quals Operació Nikolai (1992) sobre Andreu Nin, o Sumaríssim 477 (1994) sobre l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera.

Entre la vintena de documentals que va dirigir, també destaca la trilogia sobre l’actualitat política catalana del moment: Adéu, Espanya? (2010), Això no funciona, o potser sí? (2012) i Hola, Europa! (2013).

Al llarg de la seva trajectòria va rebre diverses distincions, com ara el Premi Cinema Rescat pel documental Chomón (2001) i el premi a la millor producció per a Roig i Negre (2006) en el primer Festival Internacional Memorimage de Reus.

El 2019, Genovès va rebre el Premi a la Trajectòria Professional, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista que concedeix l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Dolors Genovès també va ser professora de Documental de Creació a la Universitat Ramon Llull i va escriure el llibre Les Barcelones de Porcioles (2005).