Aquest dimecres al matí ha mort al seu domicili de Barcelona, als 80 anys d’edat, Roser Bofill. Vídua del també periodista Llorenç Gomis, dirigia la revista cristiana d’orientació progressista Foc Nou gairebé des del principi, l’any 1974, fins al 2000, quan va passar a ser-ne editora. A més, també estava vinculada a la revista El Ciervo des dels seus inicis, l’any 1951; el 1990, va passar a ser-ne directora conjuntament amb el seu marit, i després de la mort d’aquest, el 2005, va continuar al capdavant de la publicació.

Nascuda a Barcelona el 1931, Bofill va formar part d’una de les primeres promocions de l’escola de periodisme CIC. Del 1989 al 1992, va ser presidenta de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

L’any 2006, Roser Bofill va rebre la Creu de Sant Jordi, i l’any 2008 l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) li va concedir el premi Rosa del Desert pels seus més de 50 anys de dedicació constant al periodisme.

Creo, ayuda mi poca fe; Boira baixa i Quédate con nosotros són tres dels llibres que recullen la seva experiència vital com a creient. A banda, va impulsar i dirigir durant 25 anys l’edició de les Monografies del Montseny.