Els Mossos d’Esquadra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya recorden als professionals de la informació les mesures acordades per treballar a la via pública durant les restriccions a la mobilitat aprovades pel Govern per reduir la transmissió de la Covid-19. L’objectiu, diuen, és garantir la llibertat de premsa i facilitar la tasca als policies que estiguin duent a terme les seves funcions.

En un comunicat conjunt, recorden que els professionals que necessitin desplaçar-se per la via pública entre les 22 i les 6 hores, o hagin d’anar fora del seu municipi per motius laborals, han de portar el certificat de declaració autoresponsable, a més d’un carnet que l’acrediti com a periodista, sigui el del Col·legi, del Sindicat de Periodistes o del mitjà i/o empresa on treballa. La mobilitat dins del territori català “serà possible, més enllà del tancament perimetral que ha entrat en vigor, sempre que estigui justificada i ben acreditada”, afegeixen. Les multes per trobar-se al carrer sense justificació van dels 300 als 6.000 euros.

El Col·legi i els Mossos insisteixen en la necessitat que periodistes i fotoperiodistes vagin identificats amb els braçals i armilles de premsa a la via pública, així com en mobilitzacions o concentracions al carrer. “És necessari també que els professionals de la informació segueixin les indicacions policials, respectin les zones de seguretat i, en l’exercici de la seva feina i per garantir el màxim la seguretat de tots, procurin no dificultar la feina policial”, afegeixen.