Aquest 2018, Movistar+ ha subtitulat en català 250 pel·lícules i 60 sèries de televisió gràcies al conveni amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat. En els cinc anys de col·laboració, la plataforma televisiva ja ha subtitulat 1.165 títols cinematogràfics i 200 temporades de sèries amb més de 1.580 capítols.

El conveni entre ambdues parts, impulsat el 2014 i renovat anualment, ha servit per “ampliar de manera efectiva i seguint les tendències de consum actuals el repertori de pel·lícules i sèries disponibles en català”, destaca la DGPL.

La col·laboració té com a objectius incrementar l’oferta de cinema subtitulat en català a la televisió; incorporar la llengua catalana a les sèries de ficció de gran èxit; impulsar l’oferta de continguts subtitulats en català en els serveis de vídeo a la carta, i fomentar l’hàbit de veure continguts audiovisuals en versió original subtitulada en català.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, valora positivament els cinc anys de conveni amb Movistar+: “És una aposta que encaixa la voluntat de l’empresa d’aconseguir la màxima satisfacció dels subscriptors amb l’expansió de l’oferta de cinema en català”, assenyala.