La comunitat d’educadors mSchools (programa impulsat la Fundació Mobile World Capital Barcelona) posa en marxa el projecte internacional Repte per l’educació mediàtica. La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i els reguladors de l’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Perú i Portugal; és a dir, sis dels onze membres de la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica.

Repte per l’educació mediàtica consisteix en la identificació i reconeixement de bones experiències d’aprenentatge sobre alfabetització mediàtica i informacional realitzades per docents en centres educatius. Se’n triaran sis, una per cadascun dels àmbits geogràfics de referència dels col·laboradors: Argentina, Catalunya, Colòmbia, Mèxic, Perú i Portugal. El jurat estarà integrat per professionals del sector educatiu i per representants dels consells audiovisuals promotors.

Se seleccionaran experiències d’aprenentatge al voltant tres eixos temàtics: Educar en el consum crític de la informació; Ciutadania digital activa i responsable, i Identitat digital i la seguretat a internet.

Les propostes pedagògiques s’han d’haver posat en pràctica amb alumnes de 6 a 18 anys en la vida real i se’n valorarà tant l’aprenentatge de l’alumnat com el resultat final. S’accepten experiències educatives desenvolupades a partir del gener del 2019.

El termini per presentar projectes finalitzarà el 25 de novembre. Els guanyadors rebran un reconeixement en un acte organitzat per mSchools, que tindrà lloc el 2 de març en el marc del MWC Barcelona del 2023.

mSchool és una comunitat global de docents, investigadors i responsables de polítiques compromesos amb el canvi en l’educació mitjançant l’ús de tecnologies de la informació. L’entitat es va crear el 2013 com una col·laboració publicoprivada entre la GSMA, el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.