El director general de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), Xavi Mujal, va comparèixer dimecres per última vegada en la comissió legislativa d’economia del Govern andorrà per fer balanç de la seva gestió al capdavant de l’empresa. Ho va fer 15 dies abans que s’exhaureixi la seva relació contractual amb RTVA, quan té previst incorporar-se com a director adjunt de Catalunya Ràdio.

En la seva intervenció, Mujal va enumerar els reptes que té RTVA, que passen per tres objectius: la digitalització del mitjà, la redacció d’una nova llei audiovisual, i unes noves dependències. Quant a la digitalització, Mujal va assegurar que és imprescindible “per ser competitius en el nou entorn comunicatiu”.

L’encara director general va alertar que la llei audiovisual andorrana actual (aprovada l’any 2000) ha “quedat obsoleta” i en cal una de nova per “adaptar-se a les exigències de l’acord d’associació”.

A més, va fer memòria que d’aquí a un parell d’anys finalitza el contracte de lloguer de les dependències de RTVA. “Són obsoletes i inadequades, necessiten d’una important renovació”, va dir. Per contribuir a la millora de les necessitats de RTVA, Mujal va demanar a les formacions polítiques andorranes que hi donin suport.

D’una empresa “en fallida” a “sanejada”

Xavi Mujal va recordar que, quan va posar-se al capdavant de la direcció, l’empresa es trobava “en fallida”, amb un deute de més de quatre milions d’euros. Per salvar RTVA, s’han fet mans i mànigues perquè actualment sigui “una empresa sanejada”.

El pressupost del 2023 de RTVA preveu un increment del 20% de la despesa de personal motivat per la voluntat d’incrementar els salaris.