La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) ha multat Acció Cultural del País Valencià amb 45.000 euros per les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al territori. D’aquesta manera, es resol l’expedient sancionador obert a principis d’any, pel qual es van tancar les emissions sota l’amenaça d’una sanció de fins a un milió d’euros.

La denúncia contra ACPV la va presentar el Círcul Cívic Valencià davant la directora general de Participació Ciutadana, depenent de la Conselleria de Presidència, que va traslladar-la a la SETSI. D’aquesta manera, el Govern valencià s’atenia a la sentència de desembre de 2012 del Tribunal Suprem, que va anul·lar les sancions contra ACPV per les emissions de TV3 al País Valencià, perquè les competències eren de l’Estat i no de la Generalitat.

Campanya de micromecenatge

Per a Acció Cultural, es tracta d’un nou “intent d’ofegament” econòmic. “Sembla que al Govern valencià li molesta el fet que ACPV puga començar a estabilitzar-se després de la situació que hem patit i patim a causa de les dràstiques retallades d’ajudes i subvencions, i de superar censures i multes anteriors”, assenyala l’entitat. ACPV denuncia que un Govern espanyol “autoritari i tancat al diàleg i la llibertat d’expressió” ha assumit la “deriva autoritària” del Consell.

Acció Cultural ha endegat la campanya de micromecenatge Cultura en acció per poder fer front als 45.000 euros de multa que ha de pagar abans de Nadal i evitar que els seus comptes siguin embargats.