El passat 7 de desembre, un grup de treballadors de Central Broadcaster Media (CBM), adjudicatària dels serveis informatius d’IB3, va concentrar-se davant la seu del Govern de les Illes Balears per protestar contra l’ERO que havia presentat l’empresa. Una protesta no autoritzada per la qual la Delegació del Govern ha imposat una multa de 301 euros a la presidenta del comitè d’empresa, Mar Cerezález.

Segons explica el comitè, un parell d’hores abans de la manifestació, la Delegació del Govern va trucar Cerezález per avisar-la que denegaven el permís de reunió perquè no s’havia comunicat amb deu dies d’antelació. Amb tot, un grup de treballadors, que estaven de vaga, va anar igualment davant el Consolat de Mar i es van unir a una concentració sí autoritzada de la plantilla de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT).

Per al comitè, la sanció és “el darrer capítol de la befa” contra els treballadors d’informatius d’IB3, i remarquen que la concentració va ser pacífica, que no es va tallar el trànsit de persones i vehicles, i que no es van produir incidents.

A més, els representants sindicals recorden que encara no han vist la modificació del contracte de CBM amb IB3, l’únic argument pel qual s’ha executat un ERO que ha suposat l’acomiadament de 16 treballadors i la rebaixa salarial del 3,5% per a la resta.