El projecte de NacióDigital seleccionat per la Digital News Initiative impulsada per Google prendrà forma al llarg del proper any. El projecte es començarà a definir en una primera fase d’uns tres mesos de durada, durant la qual es generarà tota la documentació necessària i es definiran els equips de treball. Una versió interna inicial es començarà a provar en grups reduïts d’usuaris a mitjans del 2017, i la versió beta que es llançarà al públic es preveu per a finals de 2017.

El projecte es basa en una solució global de tractament i visualització de dades que incorporarà diverses funcionalitats per a l’entorn digital, centrant-se en la gestió d’informació i en una navegació simple tant des d’ordinadors com des de dispositius mòbils.

L’eina serà desenvolupada per Sobrevia.net, l’empresa que gestiona el departament tecnològic de NacióDigital, i comptarà amb la participació d’estadístics i periodistes, entre altres perfils professionals. L’objectiu és que es converteixi en una referència en el tractament de dades per a mitjans digitals.

El projecte pretén facilitar la tasca dels periodistes en la visualització de dades, amb mapes i diferents tipus de gràfics adaptats a la informació que s’hagi de tractar. A més d’integrar-se en el gestor de continguts de NacióDigital, es podrà incloure en plataformes que utilitzin tecnologies similars.

En les pròximes setmanes, el mitjà habilitarà un espai amb més informació sobre el projecte i amb un formulari perquè les persones interessades puguin sol·licitar formar part de la comunitat d’usuaris de proves.