La col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona ha editat un recull d’articles escrits per Narcís-Jordi Aragó, president del consell editorial d’El Punt, sobre 146 personalitats de les comarques gironines. Sota el títol Retrats a mitja tinta, el recull està format per un sèrie de textos escrits per Aragó del 1981 al 2008.

Amb l’edició d’aquest compendi de retrats també es vol donar un reconeixement a la tasca de Narcís-Jordi Aragó com a director de la Revista de Girona. La majoria dels 146 articles que es poden llegir al Retrats a mitja tinta provenen d’aquesta capçalera, concretament de la secció Papers de butxaca, però també n’hi ha setze que procedeixen del diari El Punt, dos de la revista Presència i un que pertany a l’opuscle Recordar Rodoreda.

En cadascun dels 146 textos, Aragó retrata a personatges gironins que són presentats sempre atorgant gran importància al seu entorn geogràfic: les comarques gironines. La majoria dels articles pertanyen a la dècada dels noranta i fan referència a persones que per diverses raons formen part de la història gironina.

La col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona pretén recuperar obres d’autors gironins ja exhaurides o descatalogades, i donar sortida a materials de qualitat. Ja han publicat Climent, de Carles Fages de Climent; Aula Magna, de Dolors Condom; Antologia de poemes, de Maria Perpinyà, i Cenyir el vent, de Josep Vicente.

Narcís-Jordi Aragó (Girona, 1932) va dirigir el setmanari Presència de 1967 a 1979 i la Revista de Girona de 1985 a 2009. Va ser corresponsal a Girona del diari Tele/eXprés entre 1970 i 1980, i des de 1995 presideix el consell editorial del diari El Punt.