Fa un parell de setmanes, el Diari de Vilanova va presentar un ERO que suposava l’acomiadament de 10 dels seus 20 treballadors, una mesura que actualment s’està negociant amb la direcció: els propers dies, la plantilla ha de votar si accepta una contraproposta que suavitza la inicial, tot i que no n’han transcendit els detalls.

L’expedient de regulació per extinció de contracte presentat suposaria que algunes àrees es quedessin sense personal, cosa que, de mantenir-se, faria inviable la continuïtat del diari, segons la delegada sindical, Cristina Asensio.

Caiguda publicitària del 57%

Al febrer, el periòdic degà de la premsa estatal va presentar un concurs de creditors voluntari per superar “de la millor manera possible” la conjuntura econòmica i garantir la viabilitat i la continuïtat del projecte.

Tal com ja vam informar fa tres mesos, durant els darrers anys el Diari de Vilanova ha anat reduint els costos, però no n’hi ha hagut prou enfront d’una davallada publicitària del 57% des del 2008, i una previsió per al 2012 del 30%. A més, les vendes haurien caigut al voltant del 21% en els darrers quatre anys.

Per fer-hi front, el 2009 es va començar a aplicar a la plantilla un ERO de reducció de jornada del 30%, encara vigent.