En el marc d’Animac 2011, neix el primer Animats Tvforum. Del 23 al 25 de febrer, productores, televisions estatals i internacionals tindran un lloc on poder descobrir els nous productes del mercat català, que esdevindrà un espai de trobada per als professionals de la indústria de l’animació.

L’objectiu és consolidar la posició de les companyies catalanes dins el mercat de l’animació, tant a nivell estatal com internacional. Organitzat per Catalan Films i Luvània, la cita tindrà caràcter anual i se celebrarà a la Llotja de Lleida en el marc de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

Essencialment, Animats Tvforum donarà l’oportunitat a les televisions i les coproductores de descobrir i conèixer de prop les noves propostes de les productores catalanes. A la vegada, aquestes podran copsar de primera mà els possibles interessos del mercat en els seus projectes i establir un diàleg amb els possibles inversors.

El Fòrum també pretén incentivar la creació de noves eines de finançament més enllà de les subvencions, buscar sinergies amb altres indústries com les dels videojocs o editorials, i ajudar en la creació de nous talents a través d’escoles que promoguin l’animació.

Al primer Animats Tvforum hi participaran 10 televisions i coproductores: Aoh!K, Cartoon Network, France Télévisions, M6 – Metropole Television, Canal +/Teletoon, Nickelodeon Itàlia, Rai Cinema, Nickelodeon Spain, TV3 i TVE; i els inversors Motion Pictures, Screen 21, Osibis i Finding4you.

A banda, un total de 14 productores catalanes que presentaran nous projectes; Bamf, Benecé, Edebé, Els Altres, Imira, Inercia, Loto Films, Stor Fisk, Tomavistas, Yanquipay, Angel Gráfico, Forma Animada, Otii Planet i Trivision.

Actualment s’estan produint a Catalunya sèries d’animació com Les 3 bessones i Asha de la productora Cromosoma; Rovelló D’Ocon Films, Lola i Virgínia d’Icon Images o Jokebox de Kotoc, entre d’altres. A banda, entre 2003 i 2010 s’han estrenat als cinemes una dotzena de pel·lícules catalanes d’animació.