Aquesta setmana s’ha posat en marxa un nou diari digital local, circdetarragona.com, impulsat pel periodista Sergi Casado. El nou mitjà aposta de manera “clara, ferma i decidida” per un periodisme de qualitat i de proximitat per fer-se un lloc en l’escenari mediàtic tarragoní. Tot i que acaba de néixer, ja disposa d’una aplicació mòbil per a iPhone i Android.

Segons el digital, que es va presentar en un acte públic el passat dimarts al vespre, el seu objectiu és traslladar a la ciutadania tot el que passa a Tarragona amb un periodisme “fresc, compromès, dinàmic i comprensible” que es recolzarà en una important presència a les principals xarxes socials.

Una de les prioritats del Circ és fiscalitzar l’acció de l’equip de govern tarragoní, de tots els grups polítics amb representació, així com de les entitats, associacions i col·lectius que conformen el teixit social, econòmic i cultural de la ciutat. A més, el digital destaca que un dels seus grans actius són els seus opinadors, més d’una vintena de professionals de tots els àmbits i d’ideologies i formació diferents.

De blog a diari digital

Sergi Casado ha impulsat aquest projecte després d’haver-se quedat a l’atur arran de l’ERO de fa un any a El Punt Avui, on havia treballat durant 12 anys. Inicialment, el Circ era la pràctica final del curs Aplicació del blog al món laboral de la Universitat Oberta de Catalunya, realitzada al març. Finalment, Casado va decidir professionalitzar el blog i transformar-lo en un nou digital de proximitat.