El Centre Robert Gerhard del Departament de Cultura ha creat el portal Patrimoni Musical Català, el qual per primera vegada agrupa la informació en aquest àmbit –dispersada en diverses institucions i entitats–, l’amplia i la mostra ordenadament.

El portal permet accedir a partitures imprimibles, exemples enregistrats o audiovisuals, informacions sobre compositors i músics, catàlegs d’instruments, i enllaços amb repositoris d’enregistraments orals.

El web està disponible en català i anglès, i ha arrencat amb 400 entrades, però s’anirà enriquint amb nous continguts fins arribar al miler. Els continguts s’ampliaran de forma progressiva a partir de les digitalitzacions de col·leccions públiques i privades.

Amb la posada en marxa del portal del Patrimoni Musical Català es vol donar resposta a una “necessitat nacional”, i també a facilitar l’accés i el coneixement a dins el país, però sobretot a nivell internacional.

El web és obert a tothom, però vol servir especialment com a eina d’utilitat per a compositors, músics, investigadors, professors, estudiants, així com conservatoris, escoles de música, entitats i institucions interessats en descobrir el patrimoni musical.

En la presentació, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha destacat que el web “és una nova eina que afavoreix la difusió internacional del patrimoni musical català”. A més, ha remarcat que el portal té moltes virtuts, com ara donar visibilitat a les dones compositores, intèrprets, pedagogues.

“Tenim al país moltes iniciatives de conservació del patrimoni, però calia un portal que donés aquesta visió global i sintètica”, ha ressaltat el director del Centre Robert Gerhard, Jaume Ayats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram